Tadejev nepozabni dan

Novice
October 5, 2024

Po zmagoslavju v Nici je Tadeja čakalo še veliko obveznosti, med drugim je v torek nastopil na 42. kriteriju v Surhuisterveenu na Nizozemskem, kjer je zmagal pred Jasperjem Philipsenom in Wout Poelsom.

V sredo pa je sledil še Tadejev nepozabni dan. Skupaj z mladimi kolesarji iz Pogi Teama je prekolesaril pot od sedeža KD Rog v Vikrčah do Kongresnega trga v središču Ljubljane, kjer ga je pričakalo na tisoče navijačev.

»Vse je lažje, ko imaš okoli sebe ljudi, ki verjamejo vate, in ko imaš ob sebi takšne navijače, kot jih imam jaz.

Hvala vsem, ki ste prišli, najboljši ste,« se je navijačem zahvalil Tadej, ki so ga pozdravili tudi predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar, ljubljanski župan Zoran Janković in predsednik Kolesarske zveze Slovenije Pavel Marđonović.

»Velikokrat me tuji državniki vprašajo, kaj delamo, da imamo toliko dobrih športnikov. Ne vem, ali se zavedamo, kaj pomeni trikrat zmagati na Touru, kaj pomeni v enem letu zmagati na Giru in Touru. To je preprosto gospod Tadej Pogačar,« je Tadeja in množico nagovorila predsednica Nataša Pirc Musar, ki ji je Tadej tako kot drugim visokim gostom podaril rumeno majico s Toura in rožnato z Gira.

»Pri njem kolesarjenje izgleda tako preprosto. Kar mi je posebej všeč, je njegova igrivost na kolesu. Zna se pošaliti, zna poškropiti svojo izbranko z vodo sredi etape. Ampak v prvi vrsti je velik človek, navdih za mlade slovenske športnike,« je predsednica dodala, preden se je Tadej odpravil še na sprejem v domačo Komendo.

»Ni me veliko v Komendi, ampak vsakič, ko pridem, grem čez to krožišče, vidim zastave, plakate, domače, znance in res z veseljem pridem. Hvala vsem, da se počutim resnično doma v Komendi,« je sokrajane in druge navijače nagovoril Tadej, ki se je podpisal na krožišče v Komendi. Ta je v čast njegovim zmagam na Giru in Touru zdaj pobarvano v rožnato in rumeno barvo.

»Tadej je del našega kraja in s tem sprejemom mu želimo pokazati spoštovanje in pristne občutke, ki jih gojimo do njega. Vemo, da si zasluži in da ima rad tak domač sprejem. Tokrat smo ga prosili, da se nam podpiše na rumeno-rožnato krožišče,« je ob tem dejal župan Občine Komenda Jurij Kern.

Tadej, ki si je kot naslednji veliki cilj zadal mavrično majico na septembrskem svetovnem prvenstvu v Švici, se zdaj odpravlja na zaslužen oddih. In to kot z naskokom vodilni kolesar na lestvici Svetovne kolesarske zveze (UCI). Po zmagi na Touru je kot prvi presegel mejo 10.000 točk, osvojil ji je 10.925 in bo, kot kaže, že četrto sezono zapored končal na 1. mestu na svetu.

Search Pivot